Dit nog.. En dat nog.. Oh dat moet ik écht niet vergeten!

Ik mag wel spreken van zelfkennis als ik zeg dat ik best een goede stresskip kan zijn. Soms zijn er gewoon van die momenten dat je helemaal overloopt met ‘Wat moet ik nog een hoop doen’ of met ‘Hoe ga ik dat in hemelsnaam voor elkaar krijgen?’. Stel ik me nu echt aan of heb ik gewoon echt een berg dingen te doen?

De verhuis zit er eindelijk op. De laatste dozen heb ik uit de woonkamer gehaald, verplaatst, ja je leest het goed, naar de schuur. Niet om uit te stellen hoor! Misschien ook wel, maar dat was eigenlijk niet te bedoeling. Wilde die lastpakken gewoon uit mijn zicht hebben.

wp-image-1551335521jpg.jpg

Eerst de bende opgeruimd en ingericht, maar toen kon alles er gelukkig in! Dag verhuisdozen! 🙂

Voor mijzelf merk ik dat ik soms van die momenten heb dat je denk ik heb echt te veel te doen. En geloof me, daar wordt ik echt niet vrolijker van. Net de nieuwe producten van Eigentijds gelanceerd, dus nu de komende dagen hard aan de productie en de komende markten voorbereiden. Dan heb ik soms echt het gevoel van arggg, mijn hoofd loopt nog over.

En ik weet het, ik ben niet de enigste met dit soort dingen. Ik heb het er wel vaker met andere powervrouwen, ook wel onderneemsters genoemd, over en dan komen we toch altijd uit in zo’n herkenbaar ‘oh ja, dat heb ik ook’ of een ‘oh nee dat kan ik echt niet, daar houd ik me niet aan’ gesprek uit.

Daarom wil ik nu, tijdens mijn ‘Ik heb geen zin om alles nu te moeten doen’-bui en werkontwijkend gedrag modus, mijn tips met jullie delen.
(Meer ook om voor mezelf weer een beetje orde in de chaos te creëren)

#Lijstjes
Oh, wat wordt ik daar gelukkig van. Vooral van het strepen. Het maakt je hoofd leeg, dat voldane gevoel van ‘zo, dat is ook weer klaar’. Zelf maak ik vaak verschillende lijstjes. Eén voor het huishouden, één voor het maken van de items van Eigentijds, maar ook een aparte voor het social media gebeuren. Want daar gaat stiekem toch veel tijd in zitten.
Soms als mij iets te binnen schiet, zet ik het even als een krabbeltje in mijn telefoon, dan kan ik het later nog erbij zetten.

wp-image-478779834jpg.jpg

Stiekem maak ik het voor mezelf liever net even wat leuker!

#Planningen
Soms vind ik het echt heerlijk om alles op een subtiele manier in te plannen. Kijken wat ik per dag kan doen, kijkend naar mijn lijstje wat ik afgestreept wil hebben. In het begin ben je vaak nog geneigd om te veel in 1x te plannen, dat schiet niet op. Geef jezelf de tijd om iets voor elkaar te krijgen, want geloof me, niet altijd alles gaat gelijk goed. je kant beter de belangrijkste taken op een dagdeel inplannen, en daarnaast verder gaan aan de kleine dingetjes van je afstreeplijstje, anders wordt je al depressief  van het idee om aan je gemaakte planning te beginnen haha!

#Denkaanjezelf
Soms heb ik wel eens de neiging om al mijn tijd vol te plannen op een dag. Neeee! Niet doen. Houd lekker tijd vrij voor jezelf. Ik heb mezelf nu aangeleerd dat ik sowieso 1 dag in de week niet aan Eigentijds mag werken. Naast mijn gewone baan doe ik alles voor Eigentijds buitenom, dus heb ik van die momenten dat ik echt kan doordraven en door kan blijven gaan. Niet doen dus. Houd lekker tijd voor jezelf over, wat geen verplichting is, gewoon even iets om even je hoofd onbewust een reset-momentje te geven.

#Verwennen
Tsja, als je iets goed wil aanpakken, dan moet je ook een klein beetje jezelf verwennen. Al van toen ik klein was kon ik echt dolgelukkig worden van pennen. Een pen met een kleurtje, aparte vorm of een tekst erop. Doen! Maakt het net wat leuker.
Haal voor jezelf een boekje of kladblokje waar je vrolijk van wordt. Deze kan je goed gebruiken voor je lijstjes mee te maken.

Waar ik zelf echt blij van wordt is het To Do NotitieBlok van Team Confetti! Een ideaal item om op een leuke, maar vooral praktische manier je planning vorm te geven. Hetgeen wat ik fijn vind om rekening mee te houden tijdens het plannen staat erop. En je wordt gewoon echt vrolijk van het design, wat te gek staat op je bureau of keukentafel.

 

wp-image-142340351jpg.jpg

Het To Do NotitieBlok van Team Confetti (www.teamconfetti.nl) en een pen van de HEMA. 

Dus.. aan de slag!
Als het toch moet gebeuren, dan maar op een leuke manier!
(En ik heb weer de motivatie om te gaan starten met mijn lijstjes en planning!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s