Oh dolletjes

Zoals jullie al vaker gelezen en gezien hebben is dat ik bijna altijd in de WIJ-vorm praat, niet alleen hier, maar ook op social media. Niet dat ik zo’n ingewikkelde persoonlijkheid heb, nja, soms wel, ben een vrouw duh, maar meer omdat ik altijd op pad ga met mijn werkwederhelft. Mijn doe-gekke-dansjes-vrouwke. Mijn marktvriendinnetje. En nu ga ik jullie eens vertellen wie die Liselotte nou eigenlijk is! Ben je klaar voor de veer in je kont Lies? Oh dolletjes!

Eerst gaan we een paar jaar terug! Vroeger, toen ik net begonnen was met Eigentijds, had ik mijn eerste markt voor Eigentijds. Ik stik zenuwachtig, maar gelukkig wel goed voorbereid, op naar mijn eerste marktdag ooit. Samen met mijn lieve broer op pad, die me meehielp met opbouwen en verkopen, stond ik daar. Superleuk! Alleen kreeg hij al snel genoeg door dat er ook lekker terras gedeelte was en al snel in de middag zat hij daar met zijn vrienden lekker in het zonnetje van een biertje te genieten. Dus, dan maar lekker met de mensen rond je heen babbelen!

Gelukkig was het allemaal heel gezellig en hadden alle marktmensen het over één ding, die gast die stond te grunten op het podium van het festival. Hilarisch, want het was echt niet om aan te horen. Al snel raakte ik aan de praat met een marktmensje naast me, was echt super gezellig. Nou, en je raad het al, dat was Liselotte! Later kwamen we elkaar nog een keer op een andere markt tegen, en daarna weer.. Joh, als we toch naar dezelfde markten gingen en het klikt, waarom niet samen? Nou en zo ontstond de liefde.. uh.. ja je snap me wel.

Dus bij deze, mag ik aan je voorstellen? Liselotte, liefdevolle vrouw, moeder van twee leuke knullen, houdt van heerlijk voedsel, niet vies van wijntjes, kan goed dansen, goede luisteraar, vrouw met wijsheden, kan voortreffelijk zingen, heerlijk schateren van het lachen, maar vooral een ambachtelijk creatief talent met liefde voor knipbeugeltassen.

img_20160522_063347

Na haar reisavonturen en opgebouwde C.V. leven is ze een hardwerkende supermama. Ze gaat van hot naar her om alles goed te regelen, geordend en draaiend te houden. Maar dat is natuurlijk niet het enigste wat ze doet. Om haar creatieve ei kwijt te kunnen heeft ze een aantal jaar geleden een opleiding gevolgd in het maken van leren tassen. Een echte ambachtelijke opleiding, waar ze alle kneepjes van het ambachtsvak leerde en er nu nog steeds van geniet.

In haar atelier aan huis is ze begonnen met Tassenatelier LiLiTas, een uiting van haar liefde voor leer en tassen. In de loop van de jaren heeft ze er veel tijd in gestoken om goede kwaliteitsproducten te ontwerpen, uit te werken en zelf met de hand te maken.

Je kan een LiLiTas eigenlijk al van een afstand herkennen aan de vorm en het kleurgebruik. Het zijn stevige knipbeugeltassen, gemaakt van goed materiaal en met de meest uiteenlopende kleurencombinaties. Als je een tas bij haar aanschaft, weet je zeker dat het goed gemaakt is, maar vooral met liefde. Kijk maar eens een keer aan de binnenkant van één van haar tassen, stiekem een klein feestje. Naast de knipbeugeltassen maakt ze ook kleinere handtasjes, clutches, kleine portemonneetjes, maar ook geweldige armbanden. Allemaal van leer!

Dus.. Mocht je mij op een markt tegenkomen, dan weet je ook gelijk wie degene is wie met wie ik altijd stiekem dansjes doe achter de kraam. Mijn marktvriendinnetje Liselotte.. Toedeloe!

Tijdens onze avonturen..

Meer te weten komen over LiLitas? Kijk dan eens op http://www.lilitas.nl of www.facebook.com/tassenatelierlilitas en volg haar op Instagram @lilitas1972 .

Een gedachte over “Oh dolletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s